Arbeidsongeschiktheid zelfstandige: Bescherming voor de zelfstandige ondernemer

Welkom bij Infinia – de expert in verzekeringen voor zelfstandigen. Begrijpen wat arbeidsongeschiktheid betekent voor zelfstandigen is cruciaal. Laten we samen duiken in het belang van bescherming tegen dit risico.

Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor een zelfstandige?

Arbeidsongeschiktheid treedt op wanneer een zelfstandige, vanwege een ziekte of ongeval, niet in staat is om zijn of haar beroepsactiviteiten uit te oefenen. Dit kan leiden tot inkomensverlies, wat een aanzienlijke impact kan hebben op zowel het persoonlijke als professionele leven.

Waarom is een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid essentieel?

Voor zelfstandigen kan de financiële last van arbeidsongeschiktheid overweldigend zijn. Zonder het vangnet van een regulier salaris of een bedrijfsverzekering kan een periode van arbeidsongeschiktheid resulteren in aanzienlijke financiële problemen.

Arbeidsongeschiktheid zelfstandige

De Infinia oplossing

Bij Infinia begrijpen we de unieke behoeften van zelfstandigen. We bieden op maat gemaakte verzekeringsoplossingen die zijn ontworpen om jou gemoedsrust te geven in het geval van arbeidsongeschiktheid. Onze polissen zijn flexibel, betaalbaar en afgestemd op de behoeften van de moderne ondernemer.

 

Veel gestelde vragen over arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen

  • Wat is het verschil tussen tijdelijke en permanente arbeidsongeschiktheid?
    Tijdelijke arbeidsongeschiktheid betekent dat je voor een beperkte periode niet kan werken vanwege ziekte of ongeval, maar verwacht wordt dat je herstelt. Permanente arbeidsongeschiktheid betekent dat je vanwege een ziekte of ongeval nooit meer in staat zal zijn om te werken.

  • Hoe wordt mijn verzekeringspremie berekend?
    De verzekeringspremie wordt berekend op basis van verschillende factoren zoals je leeftijd, beroep, gezondheidstoestand, de dekkingsgraad die je kiest en de duur van de uitkering.

  • Wat gebeurt er als ik weer aan het werk kan gaan?
    Als je weer in staat bent om te werken na een periode van arbeidsongeschiktheid, kan je je normale werkzaamheden hervatten. Je uitkeringen van de arbeidsongeschiktheidsverzekering stoppen zodra je hersteld bent en weer aan het werk gaat. 

Neem contact op voor meer informatie

Contact business

Kantoor Gent

Zwijnaardsesteenweg, 429, 9000 Gent
(Vlakbij het UZ Gent en de afrit E17/E40)

Maandag tot vrijdag | 8u30 tot 16u30
En op afspraak

Kantoor Duffel

Missestraat 25, 2570 Duffel
(Vlakbij afrit E19 Brussel – Antwerpen)

Enkel op afspraak