Starten als zelfstandige, wat nu?

Ben jij klaar om zelfstandige te worden? Proficiat! 

Zowel beroepsmatig als privé zijn er heel wat aspecten waar we graag even de aandacht op vestigen. Met onze jarenlange expertise zorgen wij voor een verzekeringspakket op maat zodat jij zonder zorgen kan bouwen aan de toekomst die je voor ogen hebt.

In deze blog ontdek je de belangrijkste punten op vlak van pensioen- en vermogensopbouw en verzekeringsoplossingen op maat.

Blog - Starten als zelfstandige, wat nu?

1. Belangrijke administratieve formaliteiten

Als zelfstandige kan je helaas niet rond enkele administratieve formaliteiten. Een professionele bankrekening openen, je aansluiten bij een sociale kas en een boekhouder kiezen zijn musts om op zelfstandige basis te kunnen beginnen.  

Tip: Wij hebben ondertussen een netwerk aan boekhouders opgebouwd, die gespecialiseerd zijn in ondernemers en managementvennootschappen. Contacteer ons gerust voor referenties! 

2. Professionele en financiële veiligheid inbouwen

Aan het statuut als zelfstandige zijn ook risico’s verbonden, voor jou als ondernemer en voor je gezin. 

Want wat doe je als:

  • je door ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt bent?  
  • er jou een juridisch geschil boven je hoofd hangt? 
  • je komt te overlijden? 

Voor al deze situaties zijn er oplossingen om zowel jezelf als jouw gezin te gaan beschermen. Uiteraard is maatwerk hier belangrijk! Contacteer ons gerust voor een analyse op basis van je persoonlijk dossier. 

3. Pensioen- en vermogensopbouw

Het wettelijk pensioen dat je als zelfstandige van de overheid krijgt, ligt een flink stuk lager dan je huidige inkomen. Wie droomt van een lang en gelukkig leven, zorgt dus best voor een aanvullend pensioen. Uiteraard, hoe vroeger je hieraan begint, hoe hoger jouw opgebouwde kapitaal en belastingvoordeel. 

Afhankelijk of je via een éénmanszaak of vennootschap werkt, zal je verschillende mogelijkheden hebben om te sparen met belastingvoordeel. We stellen ook hier graag een pensioenspaarplan op maat voor en bekijken VAPZ – PSP – LTS – IPT – POZ en niet-fiscale spaarplannen. 

4. Extra bescherming voor je privé of vennootschap

Welke verzekeringen verplicht zijn of geadviseerd worden, is afgestemd op hoe jouw leven en onderneming eruitziet. 

Maar houd rekening met : 

  • Autoverzekering
  • Brandverzekering 
  • Hospitalisatieverzekering 
  • Reisverzekering 
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • … 

Contacteer ons om de details te bespreken. 

Optimale bescherming en vermogensopbouw

Bij het opbouwen en uitbouwen van je carrière kan je beroep doen op onze pro-actieve opvolging en expertise. Je kan jouw dossier digitaal consulteren om te allen tijde jouw opgebouwde pensioenkapitalen op te volgen. Dat wordt nadien ook uitgebreid met renteniersplanning en successieplanning indien gewenst.