Hoe start je aan pensioensparen als arts?

Als arts draag je elke dag bij aan de gezondheid van anderen. Maar wat zit er in jouw toekomst? Pensioensparen biedt de geruststelling dat je, net zoals in jouw praktijk, goed voor jezelf zorgt. Ontdek hier hoe je als arts een stevig fundament voor je pensioen legt.

De voordelen van pensioensparen voor artsen

Pensioensparen biedt jou als arts diverse voordelen. We sommen er graag een aantal op:

  • Je creëert financiële zekerheid: Zorg voor een comfortabele levensstandaard na je pensioen
  • Je benut fiscale voordelen: Profiteer van belastingvoordelen op jouw pensioenbijdragen
  • Behoud je eigen regie: Kies uit verschillende formules en bepaal zelf hoe je jouw pensioenkapitaal opbouwt.

Hoe start je aan pensioensparen als arts?

Wanneer je start aan pensioensparen als arts, is het belangrijk om verschillende stappen te doorlopen voordat het sparen kan starten:

  • Evaluatie van jouw huidige financiële situatie: allereerst is het belangrijk dat we samen de huidige financiële situatie in kaart gaan brengen. We bekijken onder andere jouw inkomsten, uitgaven en eventuele andere beleggingen.
  • Bepaal jouw pensioendoelen: Is jouw huidige financiële situatie in kaart gebracht? Dan bekijken we de doelen die je voor ogen hebt voor je pensioensparen. Denk aan vragen zoals: ‘Wanneer wil je op pensioen gaan?’, …

Wanneer je deze vragen samen met ons hebt bekeken, is het tijd om je pensioenspaarrekening te openen. Het is uiteraard de bedoeling dat je regelmatig bijdragen stort op deze rekening.

Infinia D’Hondt & Partners is er voor jouw gemoedsrust

Als medische vrije beroeper zet je alle sop alles voor je klanten. Daardoor vergeet je soms je eigen risico’s of limieten. Geen nood, Infinia D’Hondt & Partners is er onder andere voor jouw pensioensparen als arts. We nemen die taak met veel passie en respect in handen.
Als proactieve professionele partner waken we op elk moment mee over jouw spaarformules, maar ook verzekeringen en vermogensopbouw. Zo leef en onderneem jij met een gerust hart.

Neem contact op voor meer informatie

Contact medical

Kantoor Gent

Zwijnaardsesteenweg, 429, 9000 Gent
(Vlakbij het UZ Gent en de afrit E17/E40)

Maandag tot vrijdag | 8u30 tot 16u30
En op afspraak

Kantoor Duffel

Missestraat 25, 2570 Duffel
(Vlakbij afrit E19 Brussel – Antwerpen)

Enkel op afspraak