“Samen naar de toekomst van mijn vennootschap kijken”

Dimitri Lemmens (36) is zaakvoerder van OptiBizz, zijn eigen vennootschap in Dendermonde waarmee hij Belgische bedrijven ondersteunt op gebied van informatica. Als zelfstandige was hij al even op zoek naar een betrouwbare partner die zijn verzekeringen en vermogensopbouw kon beheren. Via via leerde hij Pieter van Infinia kennen. 

In deze blog deelt Dimitri hoe hij de samenwerking met Infinia ervaart.

Succesverhaal Dimitri: “Samen naar de toekomst van mijn vennootschap kijken”

“Niet het zoveelste nummer”

Een kennis stelde Pieter van Infinia aan mij voor. Hij omschreef Pieter als een onafhankelijke makelaar die altijd in het belang van zijn klanten handelt. Ook via andere kennissen hoorde ik Pieters naam dikwijls vallen. Dat gaf mij de doorslag om ook eens met Pieter rond de tafel te zitten. 

Vanaf de eerste kennismaking voelde ik dat Pieter een persoonlijke aanpak heeft, wat ik heel leuk vind. Tijdens het eerste gesprek wilde hij mij echt leren kennen: wie ben ik, wat zijn mijn noden, in welke sector ben ik actief én wat zijn de noden van mijn vennootschap? Een heel open, aangenaam gesprek. Ik voelde mij zeker niet het zoveelste nummer. 

Na ons eerste gesprek is hij intern aan de slag gegaan met de nodige berekeningen en werkte hij voorstellen uit. Die hebben we in een tweede gesprek samen doorgenomen. Eén op één en heel uitgebreid. Pieter legde zijn berekeningen helder uit en nam de verschillende opties door. Binnen één aanbod heeft hij bijvoorbeeld drie verschillende mogelijkheden voorgelegd, waarbij hij telkens de voor- en nadelen toelichtte. Zo kon ik uiteindelijk een beslissing maken. Hij heeft mij nooit gedwongen tot een bepaalde keuze, maar mij steeds de vrijheid gegeven. Iets wat ik enorm waardeer! 

“Samen een pad uitstippelen”

Pieter beheert al mijn verzekeringen, zoals mijn gewaarborgd inkomen, en mijn spaarformules, zoals IPT, VAPZ en sparen in de vennootschap. Zowel voor mij privé als voor mijn vennootschap kan ik hiervoor op hem rekenen. 

Wat ik ook heel interessant vind, is het digitaal platform. Dit platform geeft mij een totaaloverzicht van mijn huidige situatie en van mijn situatie op pensioenleeftijd. Zo houdt Pieter niet alleen rekening met de formules die vandaag interessant zijn, maar ook met die nodig zijn om mijn doel op pensioenleeftijd te behalen. We bekijken samen wat realistisch is en welke scenario’s mogelijk zijn om het doel te bereiken. 

Arbeidsongeschiktheid zelfstandige

“Steeds met het oog op de beste optie voor mijn situatie”

Wat ik bij Infinia ook een heel groot voordeel vind, is dat Pieter met mij meedenkt. Als zelfstandige kan je situatie soms heel snel veranderen. Pieter is er altijd snel bij om te bekijken welke mogelijkheden die veranderingen bieden. Steeds met het oog op de beste optie voor mijn situatie! 

Naast zijn eigen netwerk, werkt hij ook vlot samen met mijn partners. Hij heeft al meermaals rechtstreeks mijn boekhouder gecontacteerd om bijvoorbeeld af te stemmen welke mogelijkheden er waren binnen mijn pensioenspaarplannen. Die één op één communicatie ontzorgt mij enorm. 

Ben je geïnspireerd door Dimitri zijn ervaringen? Laten we kennismaken via een vrijblijvend adviesgesprek.