Blog

Hoe je leven eruit ziet, verandert soms. Dat doen je noden dus ook. Daarom delen we graag onze kennis en expertise. We ontzorgen je snel, doeltreffend en vanuit een brede kijk op de mogelijkheden. Zodat jij je onbezorgd op je carrière kan focussen.

Fiscaalvriendelijk jouw inkomen verhogen via een warrantenplan

Fiscaalvriendelijk jouw inkomen verhogen via een warrantenplan

Bij de opstart van een vennootschap wordt, in samenspraak met de boekhouder, vrijwel steeds beslist om het privé-inkomen laag te houden. Warrants zijn een minder bekende, maar zeer interessante verloningstechniek voor zaakvoerders, om winsten op een fiscaal vriendelijke manier uit de vennootschap te halen en op die manier het privé-inkomen te verhogen. Ontdek er hier alles over.

Lees meer
liquidatiereserve of een IPT

Welke keuze is gunstiger: een liquidatiereserve of een IPT?

Als zelfstandige met een vennootschap die net een mooie winst heeft geboekt, sta je voor een interessante keuze. Je kan ervoor kiezen om een liquidatiereserve aan te leggen, of om te investeren in IPT als backservice of inhaalpremie. Wat is eigenlijk de meest strategische manier om het geld van je vennootschap naar je persoonlijke financiën over te brengen? Lees er hier alles over.

Lees meer
pensioensparen

Pensioensparen: via de bank of verzekeringsmaatschappij?

Ongeveer 3 miljoen Belgen doen aan pensioensparen, waarbij je 990 EUR per jaar kan sparen, en op die manier 297 EUR belastingen (30%) bespaart. En zodus een heel interessante manier om een extra spaarpotje aan te leggen. Maar doe je dit nu best via een pensioenspaarfonds bij de bank, of via een moderne en flexibele formule bij een verzekeringsmaatschappij?

Lees meer
Wa na overlijden

Geef je gezin financiële zekerheid bij jouw overlijden

Erover praten is niet leuk, maar wel nuttig. Als jij overlijdt, komt er boven op de emotionele dreun ook een financieel verlies. Jouw inkomen valt immers helemaal weg. In veel gezinnen zijn beide partners werkzaam om de gewenste levensstandaard te behouden. Het abrupte verlies van één inkomen door een overlijden kan, naast het emotionele verdriet, een zware financiële last veroorzaken.

Lees meer
Overlijdensverzekering vennoten

Bescherm je praktijk én vennoten bij overlijden

Vermijd conflicten tussen erfgenamen en vennoten en garandeer de continuïteit van je onderneming. Als er tussen de verschillende partijen geen aandeelhoudersovereenkomst is gesloten, kunnen de erfgenamen hun aandelen verkopen aan om het even wie. Als vennoten dit willen vermijden, kan het interessant zijn om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen.

Lees meer
polis gewaarborgd inkomen

Kies als zelfstandige voor een polis gewaarborgd inkomen

Zelfstandigen lopen het risico op inkomstenverlies bij arbeidsongeschiktheid. Bij langdurige afwezigheid door ziekte of ongeluk kan het inkomen aanzienlijk verminderen. Een polis van gewaarborgd inkomen staat als een vangnet klaar om je inkomen op niveau te houden. een polis van gewaarborgd inkomen essentieel voor financiële zekerheid voor jou en je gezin.

Lees meer
Arbeidsongeschiktheid

Zekerheid voor zelfstandigen bij arbeidsongeschiktheid

Een ziekte of ongeval kan medische vrije beroepers tijdelijk aan de zijlijn zetten. Dit risico heeft niet alleen impact op jouw inkomsten, maar kan ook de inkomsten van jouw vennootschap in gevaar brengen. Gelukkig bestaan er oplossingen zoals de omzetverzekering en de gewaarborgd inkomen-polis. In deze blog vertellen we je er graag meer over. Laten we de opties bekijken.

Lees meer
SUI generis-statuut

Alles wat je moet weten over het SUI generis-statuut als HAIO of ASO

Het SUI generis-statuut is een speciaal statuut voor artsen in opleiding. Als startende HAIO of ASO is het belangrijk om te weten dat onder het sui generis-statuut valt. Maar wat houdt dit statuut precies in en wat zijn je rechten en plichten? In dit artikel geven we je een overzicht van alles wat je moet weten over het sui generis-statuut.

Lees meer
Overlijdensverzekering vennoten

We combineren expertise met inlevingsvermogen

Sinds jaar en dag adviseert Infinia D’hondt & Partners medici, ondernemers en vrije beroepers. Niet alleen onze expertise is groot, alsook ook onze betrokkenheid. We luisteren uitgebreid naar het verhaal van onze klanten en fungeren als een vertrouwenspartner via een rechtstreekse communicatielijn.

Wij smijten ons volledig voor de professionele ambities en resultaten van onze klanten. Ons doel is namelijk om is gemoedsrust te creëeren. 

Je toekomst verzekerd

Sinds jaar en dag adviseert Infinia D’hondt & Partners ondernemers, medici en vrije beroepers. Vanuit een brede expertise en met een sterke betrokkenheid zetten we jouw verhaal en je uitdagingen om in een pakket op maat.

Zo ondersteunen we klanten in hun professionele en gezinsleven. Vandaag en morgen. Samen zetten we cruciale stappen richting jouw gewenste toekomst. Op het vlak van verzekeringen, spaarformules en vermogensopbouw. 

Infinia-D'hondt & Partners_medical